Om Extend

Unik, ansvarsfull textildesign för hotell och spa

Det här är Extend

Extend är Skandinaviens ledande leverantör av textilier i kundunik design till hotell och spa. Vi tar en aktiv roll i att hjälpa våra kunder att stärka och utveckla sina varumärkeskoncept. Tillsammans med dem utvecklar vi unika produkter och private label-serier som förenar modern, funktionell design med miljömedvetenhet och socialt ansvar.

 

Vår Kvalitets- & Miljöpolicy

Vi strävar efter ökad kvalitet och minskad negativ miljöpåverkan genom kontinuerlig produktutveckling.

Med livscykelanalyser som verktyg utvärderar vi alternativ tillsammans med kunder och producenter för att reducera negativ miljöpåverkan.

Vi följer lokala och internationella lagar och förordningar.

Vi rekommenderar och erbjuder certifieringarna ÖKO-TEX, GOTS och BCI för att skapa nöjda kunder och leverantörer genom hållbart företagande.

Våra kunder

Idag levererar vi närmare 1 miljon artiklar per år till Skandinaviens ledande spahotell – bland annat Yasuragi, Farris Bad, Stenungsbaden Yacht Club och The Well.

Vi värdesätter varje kund, stor som liten. I varje samarbete eftersträvar vi att skapa en långsiktig lönsamhet för kunden, utifrån deras specifika behov, och på ett sätt som känns enkelt och tryggt. Professionalism, pålitlighet och leveranssäkerhet är inte bara ledord utan absoluta krav för vårt eget arbete gentemot dig som kund.

Certifieringar och medlemskap

Fairtrade: bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnads-villkor.

OEKO-TEX: garanterar att textilien/produkten är fri från hälso- eller miljöfarliga kemikalier.

GOTS (Global Organic Textile Standard): tillämpar strikta regler för ekologisk och socialt ansvarsfull produktion, från råvaror till slutmärkning.

Textilimportörerna

TEKO

Välgörenhet

På Extend tror vi på att ge tillbaka. I vårt hjärteprojekt hjälper vi barn i Pune, Indien. Vi är med och finansierar en skolbuss, skoluniformer och barnhem. Som kund till oss kan du också vara med och bidra – kontakta oss för mer info.

Socialt ansvar

Efter många år i branschen vet vi hur det går till när priset är allt som spelar roll – och vem som egentligen får betala. Extend tar bestämt avstånd från produktion som pressar priser på människors och miljöns bekostnad.

Vi har ett nära samarbete med alla våra leverantörer och producenter, där vi är noga med att de följer internationella etiska riktlinjer för arbetsförhållanden och mänskliga rättigheter.

Vi är även medlem i Textilimportörerna, vilket ger oss verktygen att se till att våra produkter följer de branschrutiner som gäller för allt från kemikalieanvändning till socialt ansvar.